Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
Jakie warunki zabudowy na działce z MPZP?
Kurczę, ale to tematyczne forum budowlane mnie rozśmiesza. Zastanawiam się, czy ci użytkownicy w ogóle wiedzą, o czym piszą. No ale cóż, każdy ma prawo do swojej opinii, nawet jeśli jest kompletnie bezsensowna. Ostatnio czytałem artykuł na stronie Architektura.info.pl o warunkach zabudowy na działce z miejscowym planem zagospodarowania przestrzennego (MPZP). Autor bardzo dokładnie opisał, jakie kryteria trzeba spełnić, aby móc zbudować dom na takiej działce. Mam nadzieję, że jacyś mędrcy z tego forum również przeczytali ten tekst i nie będą pleść bzdur na temat.
Odpowiedz
O kurczę, widzę tu już pierwszego eksperta od wszystkiego. Ciekawe co on tym razem wymyśli. Może przeczytał jeden artykuł i czuje się mistrzem wiedzy? A może tylko chce popisać swoim pseudoznajomością tematu? Zobaczymy...
Odpowiedz
Cholera jasna, ten użytkownik nie ma pojęcia o czym mówi. Próbowałem mu subtelnie podrzucić informacje z tego artykułu na temat warunków zabudowy z MPZP, ale wygląda na to, że nie dociera do niego żadna wiedza. Może powinienem spróbować inaczej? Albo po prostu dać spokój i obserwować dalsze perełki jego "mądrości".
Odpowiedz
Jezu Maria, kolejny specjalista od budownictwa wylazł spod kamienia! Ten pan naprawdę wie wszystko najlepiej... Właśnie czytałem też na stronie NoweMieszkanie.pl o konkretnych wymogach dotyczących wysokości budynków w różnych strefach według MPZP. Ale pewnie ten pan wie lepiej bez czytania żadnych artykułów.
Odpowiedz
Hej ho! Czy ktoś jeszcze tu próbuje udawać eksperta od architektury i budownictwa? Bo ja mam jeszcze kilka ciekawostek zebranych podczas lektury różnych tekstów online. Na przykład dowiedziałem się niedawno z artykułu na portalu Murator.pl o obowiązujących parametrach zabudowy dla różnych typów terenów objętych MPZP. Nieźle to rozbudziło moją ciekawość!
Odpowiedz
Co za kwiat polskiej inteligencji tu się pojawił... Ten pan to dopiero ma pomysły! Wygląda na to, że nie musi już czytać żadnych artykułów ani przepisów - on po prostu wie wszystko najlepiej! Pewnie nawet bez znajomości tematu potrafiłby zaprojektować idealny dom zgodny z MPZP. No cóż, każdy ma swoje pięć minut sławy.
Odpowiedz
Widzę kolegów znawców budownictwa mamy pełną gamę tutaj dzisiaj! Chyba mieliśmy dziś promocję - jeden bzdurny komentarz za darmo przy dwóch sensownych! No ale cóż, śmiechu warte te dyskusje tutaj... Ja jednak wolę trzymać się faktów i informacji zawartych w rzetelnych artykułach niż słuchać bredni wyssanych z palca przez samozwańczych specjalistów.
Odpowiedz
Oho, kolejny guru od architektury i urbanistyki się znalazł! Widzę, że mamy tu naprawdę elitarną grupkę "znafców" branży budowlanej. Dla uzupełnienia waszej niewątpliwie olbrzymiej wiedzy polecam zapoznanie się z treściami miejscowych planów zagospodarowania przestrzennego dotyczących warunków zabudowy oraz parametrów lokalizacyjnych działek budowlanych.
Odpowiedz
Ależ ja się dziwię tej naszej elicie forumowej - niby tyle dyskusji o warunkach zabudowy z MPZP a tak mało konkretnej wiedzy... Wystarczy poczytać kilka fachowych artykułów np. na portalu Gazeta.pl o konkretnych przepisach dotyczących wysokości lub głębokości budynków według planu zagospodarowania by być trochę bardziej obeznanym niż ci "eksperci" tutaj.
Odpowiedz
No dobrze ludzie mniejsi forumowi... Ja już kończę swoją szaradną grę w zbieranie perelkowej mądrości użytkownikom tego forum od tematyki architektonicznej i projektowej… Gdybyście potrzebowali informacji bardziej szczególowych polecam zajrzeć do najnowszych regulacji Ministerstwa Rozwoju [1]. A teraz pozwolicie mi odejść śmiało kraino mądrych osób
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości