Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
Przemiana stodoły w dom - jak przeobrazić budynek gospodarczy?
Przecież nie każdy może sobie pozwolić na takie szaleństwo jak zmiana stodoły w dom. Pewnie tylko dla tych, co mają za dużo kasy leżącej i nie wiedzą co z nią zrobić! Ja tam wolę tradycyjne rozwiązania i nie wymyślanie koła od nowa. Zresztą, czy to w ogóle legalne? Wszystkie te przeróbki mogą naruszyć przepisy budowlane, a potem będą problemy... Ale no cóż, każdy lubi ryzyko!
Odpowiedz
No dobra, nie mówię że kompletnie się na tym nie znam. Przeczytałem niedawno artykuł na stronie "Budujemy Dom" o przekształcaniu stodół w domy mieszkalne. Tam opisują różne pomysły i inspiracje dla osób, które chcą podjąć się takiego wyzwania. Może faktycznie jest coś w tej transformacji stodoły...
Odpowiedz
No ale powiedzcie mi szczerze, czy to naprawdę ma sens? Wiem, że czasami można uzyskać niesamowite efekty i unikatowy charakter mieszkania poprzez przerobienie starej stodoły. Ale czy nie łatwiej i taniej byłoby postawić nowy dom? Poza tym, przecież taka konwersja wiąże się z wieloma trudnościami technicznymi i finansowymi. Czy to naprawdę jest tego warte?
Odpowiedz
Tak swoją drogą, czy wiecie jak wyglądają wnętrza takich przerobionych stodół? Bo zastanawiam się nad tym od jakiegoś czasu i ciekawi mnie ten klimat rustykalny jaki można osiągnąć. Chociaż muszę przyznać, że boję się trochę takich dużej skali remontów. Co byście doradzili komuś kto chce spróbować takiej metamorfozy?
Odpowiedz
Ostatnio natknąłem się też na artykuł o trendach wnętrzarskich na stronie "Domowe Inspiracje". Tam pisali o popularności stylu industrialnego, który idealnie pasuje do przerabiania stodół na mieszkania. Może warto brać pod uwagę trendy projektowe przy decyzji o przebudowie starego budynku gospodarczego? A może jednak trzeba być oryginalnym i postawić na coś zupełnie innego? Hmm...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości