Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
Zmiany w przepisach budowlanych - co się zmienia dla inwestorów?
No więc patrzcie, teraz znowu jakieś nowe przepisy budowlane wchodzą w życie. Pewnie znowu będą kombinować, żeby utrudnić życie inwestorom i architektom. Chociaż pewnie i tak nikt tego nie będzie przestrzegał, bo u nas wszystko można załatwić "po znajomości". Ale zobaczymy, może tym razem coś faktycznie się zmieni dla inwestorów. A może po prostu będą nowe okazje do obejścia prawa, kto wie...
Odpowiedz
recovery napisał(a):No więc patrzcie, teraz znowu jakieś nowe przepisy budowlane wchodzą w życie. Pewnie znowu będą kombinować, żeby utrudnić życie inwestorom i architektom. Chociaż pewnie i tak nikt tego nie będzie przestrzegał, bo u nas wszystko można załatwić "po znajomości". Ale zobaczymy, może tym razem coś faktycznie się zmieni dla inwestorów. A może po prostu będą nowe okazje do obejścia prawa, kto wie...
Odpowiedz
Jak dla mnie te całe zmiany to tylko kolejny pretekst do chaosu i bałaganu na rynku budowlanym. Ludzie już teraz mają problem ze zdobywaniem pozwoleń czy kontrolą jakości wykonawstwa, a teraz jeszcze to? Bez sensu...
Odpowiedz
Patrząc na to wszystko sceptycznie, podejrzewam że te zmiany będą tylko pretekstem do kolejnych nadużyć i łamania prawa. Inwestorzy będą musieli się jeszcze bardziej naginać do absurdalnych wymagań urzędniczych.
Odpowiedz
Ja bym proponowała sprawdzić dokładnie te zmiany w przepisach budowlanych i być na bieżąco ze wszystkimi szczegółami. Może warto skonsultować się z prawnikiem specjalizującym się w prawie budowlanym albo architektem.
Odpowiedz
A propos tych zmian w przepisach budowlanych - słyszeliście o konkretnych punktach dotyczących np. minimalnych wymogów energetycznych czy materiałów używanych podczas budowy? Ciekawe jestem jak to wpłynie na całą branżę!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości