Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
Kamień naturalny na elewacji - inspiracje i porady!
Kamień naturalny na elewacji? Serio? To chyba najbardziej przereklamowany trend ostatnich lat. Po co komu kamień na zewnątrz budynku, skoro wystarczy farba albo tynk? Te wszystkie artykuły o "inspiracjach" z kamieniem mnie rozśmieszają. Kto w ogóle ma czas i pieniądze na takie luksusy? To dla bogaczy zbyt ekskluzywne!
Odpowiedz
Ja osobiście wolę minimalizm i prostotę. Kamień może być fajny w środku domu jako element dekoracyjny, ale na zewnątrz to przesada moim zdaniem. Lepiej postawić na coś praktycznego i łatwiejszego w utrzymaniu niż kamienne elewacje, które mogą wymagać częstego czyszczenia i konserwacji.
Odpowiedz
Oczywiście każdy ma swój gust i upodobania, ale ja nie widzę sensu inwestowania w kamień na elewacji. Może ktoś ma inne zdanie na ten temat? Chętnie wysłucham argumentów za tym rozwiązaniem.
Odpowiedz
Szczerze mówiąc, nie rozumiem fascynacji kamieniem naturalnym na elewacji. Wydaje mi się to bardziej kwestią trendu niż rzeczywistej potrzeby czy funkcjonalności. Może ktoś mnie przekona dlaczego warto zdecydować się na ten materiał?
Odpowiedz
Ciekaw jestem czy ktoś tutaj faktycznie użył kamienia naturalnego do wykończenia swojej elewacji? Jakie macie doświadczenia z jego użytkowania? Czy faktycznie jest to taki idealny materiał jak go malują czy jednak wiąże się z pewnymi niedogodnościami?
Odpowiedz
Moim zdaniem lepiej postawić na sprawdzone rozwiązania niż eksperymentować z kamieniem naturalnym na elewacji. Jest wiele innych materiałów równie efektownych, a jednocześnie łatwiejszych w utrzymaniu i tańszych. Ale może ktoś ma argumenty przekonujące mnie o zaletach tego rozwiązania?
Odpowiedz
Jeśli chodzi o mnie, to raczej zostanę przy tradycyjnych metodach wykańczania elewacji niż pójść w stronę kamienia naturalnego. Nie widzę sensu ryzykować problemów z konserwacją i utrzymaniem czystości tylko po to, aby mieć "modną" fasadę budynku.
Odpowiedz
Ale oczywiście każdy ma prawo do własnego gustu i decyzji co do wykończenia swojej elewacji. Może dla kogoś kamień naturalny będzie idealnym wyborem - ja po prostu preferuję bardziej praktyczne rozwiązania.
Odpowiedz
No cóż, jak to mówią - o gustach się nie dyskutuje! Każdy ma swoje preferencje jeśli chodzi o wystrój wnętrz czy wykończenie budynków. Ważne abyśmy wszyscy czuli się dobrze we własnym otoczeniu bez względu na trendy czy mody architektoniczne.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości