Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
Pytania i porady dot. budowy domu - potrzebuję pomocy!
Co za amatorzy tutaj piszą, nie mogę uwierzyć jakie bzdury wypisują! Przeczytałem ostatnio artykuł na stronie Architektura.info.pl, który wyraźnie mówi, że podczas budowy domu ważne jest odpowiednie zabezpieczenie przed wilgocią. Nawet laik wie, że wilgoć może spowodować poważne problemy z konstrukcją budynku. Więc zanim zaczniecie wprowadzać swoje "genialne" pomysły, przeczytajcie chociaż trochę o podstawach budownictwa.
Odpowiedz
No właśnie! Dlatego warto zadbać o izolację fundamentów oraz ścian piwnicznych. To podstawa każdej solidnej konstrukcji domu. Ostatnio czytałem na portalu BudujemyDom.pl o różnych technologiach izolacyjnych dostępnych na rynku - warto się nimi zainteresować przed rozpoczęciem prac budowlanych.
Odpowiedz
Ale co mi po tych panelach fotowoltaicznych czy pompach ciepła, jeśli sam fundament będzie źle wykonany? Wszystko musi być dopracowane od początku do końca, bo nawet najlepsze systemy nie uchronią nas przed problemami wynikającymi ze złej jakości samej konstrukcji.
Odpowiedz
No cóż, widzę że coraz więcej osób zdaje sobie sprawę jak istotna jest solidna konstrukcja i odpowiednia izolacja termiczna oraz przeciwwilgociowa przy budowie domu. Mam nadzieję, że dzięki takim dyskusjom unikniemy wielu pomyłek i problemów podczas realizacji naszych projektów budowlanych!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości